24 Ιουλίου, 2024

Μητσοτάκης από Κιλκίς: Πάμε να πετύχουμε ποσοστά καύσωνα -Ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση

«Πάμε να πετύχουμε ποσοστά καύσωνα στις επόμενες εκλογές», δήλωσε μιλώντας πριν από λίγο στο Κιλκίς ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης απ’ όπου έθεσε το δίλημμα της κάλπης επισημαίνοντας ότι ή θα γυρίσουμε πίσω ή θα συνεχίσουμε την πορεία προκοπής. Υπογράμμισε ακόμη ότι η ΝΔ κράτησε όρθια τη χώρα εν μέσω μεγάλων προκλήσεων.

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για την απλή αναλογική, κατηγορώντας τον ότι «ναρκοθέτησε» τη χώρα αλλάζοντας το εκλογικό σύστημα.

«‘Εχουμε νέες εκλογές την 25η Ιουνίου και έχουμε νέες εκλογές για ένα λόγο και μόνο: διότι ο κ. Τσίπρας, όπως είχαμε προβλέψει και είχαμε πει προεκλογικά, είχε φροντίσει να ναρκοθετήσει τη σταθερότητα της χώρας, εισάγοντας ένα εκλογικό σύστημα το οποίο με μαθηματική βεβαιότητα θα οδηγούσε στην ακυβερνησία», ανεφερε.

Κάλεσε, λοιπόν, τους πολίτες να βρεθούν στις κάλπες, ώστε να επιβεβαιώσουν το μήνυμα που έστειλαν την 21η Μαΐου.

Μητσοτάκης: Θέλω να τους πω ότι η πίστη δεν φυλακίζεται στα όρια κάποιων μικρών κομμάτων
Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα προς τους πολίτες που επέλεξαν να ψηφίσουν μικρά κόμματα τα οποία καπηλεύονται την πίστη, τονίζοντας ότι η ορθοδοξία δεν διχάζει αλλά ενώνει.

«Θέλω με την ευκαιρία αυτή να απευθυνθώ σε όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι πιστεύουν ότι υπάρχουν κόμματα -ειδικά μικρά κόμματα, ανύπαρκτα κόμματα τα οποία δεν τα γνωρίζουμε- τα οποία μπορούν να εκφράσουν αυτά αυθεντικά το θρησκευτικό συναίσθημα. Θέλω να τους πω ότι η πίστη δεν φυλακίζεται στα όρια κάποιων μικρών κομμάτων. Η πίστη και η ορθοδοξία ενώνει, δεν διχάζει. «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».

Ας αφήσουν, λοιπόν, διάφοροι, οι οποίοι θέλουν να δοξάζονται κρυπτόμενοι, στην άκρη αυτές τις λογικές ότι δήθεν αυτοί εκφράζουν την Εκκλησία και την Ορθοδοξία και κάποιοι άλλοι είμαστε λιγότερο ορθόδοξοι ή λιγότεροι πιστοί απ’ αυτούς. Δε νομίζω ότι τα επιχειρήματα αυτά μπορούν να στέκουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία του 2023», επισήμανε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συγκέντρωση πολιτών στο Κιλκίς, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
Θυμάμαι μία επίσκεψη την οποία είχα κάνει εδώ στην περιοχή σας το 2017 -πρέπει να ήταν την εποχή όπου εδώ λίγο παραπάνω, στην Ειδομένη, επικρατούσαν τραγικές καταστάσεις. Τα θυμάστε και εσείς. Και ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο προσφυγικό εδώ; Πολύ-πολύ καλύτερη.

Δεσμεύθηκα ότι θα λύσουμε το πρόβλημα αυτό και το λύσαμε. Για όλες τις τοπικές κοινωνίες οι οποίες υποδεχόταν πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά πρωτίστως, φίλες και φίλοι, για τα νησιά μας, για τους πολίτες μας και τους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι στον Έβρο.

Και θέλω κι εδώ από το Κιλκίς, από το βόρειο άκρο της χώρας, να στείλω ένα μήνυμα: η πολιτική της φύλαξης των συνόρων της πατρίδας μας θα συνεχιστεί, χωρίς εκπτώσεις. Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί. Οι συνοριοφύλακές μας, θα γίνονται ολοένα και περισσότεροι και θα γνωρίζουν όλες και όλοι, ότι η Ελλάδα είναι μία πατρίδα η οποία έχει σύνορα στην ξηρά, στον αέρα και στη θάλασσα και αυτά τα σύνορα έχουμε υποχρέωση να τα φυλάμε.

Και αυτή η ισχυρή Ελλάδα, αυτή η πατριωτική Ελλάδα, αυτή η Ελλάδα της κοινωνικής ευαισθησίας, είναι μία Ελλάδα την οποία οραματιζόμαστε και σας ζητώ να συμπορευθούμε μαζί για να την οικοδομήσουμε ακόμα πιο στέρεη.

Πολλές φορές και στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας που κάναμε πριν την κάλπη της 21ης Μαΐου, παρομοίαζα το όνειρό μου για την πατρίδα μας σαν ένα σπίτι το οποίο είναι μισοτελειωμένο. Έχουμε ρίξει τα θεμέλια, έχουμε αρχίσει και χτίζουμε τους ορόφους, αλλά ακόμα δεν έχουμε τελειώσει τη δουλειά.

Η δουλειά πρέπει να ολοκληρωθεί, με μια δεύτερη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας, με μία ισχυρή, με μία σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Για να πάμε πιο γρήγορα στο δρόμο της ανάπτυξης, να δημιουργήσουμε περισσότερες και καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας, να στηρίξουμε τις παραγωγικές επενδύσεις.

Εμείς θα οικοδομήσουμε το νέο ΕΣΥ σε πείσμα όσων υποκριτικά ισχυρίζονται ότι νοιάζονται για τη δημόσια υγεία, αλλά επειδή θυμόμαστε και τα έργα και τις ημέρες τα δικά τους όταν ήταν στα πράγματα, οι πολίτες ξέρουν ότι ναι, υπάρχουν ακόμα προβλήματα, μην έχουμε αυταπάτες. Αλλά εσείς γνωρίζετε αν σήμερα το νοσοκομείο σας έχει περισσότερους γιατρούς και περισσότερους νοσηλευτές από όσους είχε.

Και θέλω να ξέρετε ότι για μένα η στήριξη του ΕΣΥ, η στήριξη του ΕΚΑΒ, η δυνατότητα να μπορούμε να κάνουμε διακομιδές γρήγορα και με ασφάλεια -όπου και αν βρίσκεται κάποιος συμπολίτης μας- αυτό είναι ένα έργο το οποίο θα το αναλάβω προσωπικά και θα το υλοποιήσουμε τη δεύτερη τετραετία.

Επειδή ξέρετε ότι ένα πράγμα δεν πρόκειται ποτέ να θέσω στην αμφισβήτηση των πολιτών και αυτό είναι η σχέση εμπιστοσύνης την οποία έχουμε οικοδομήσει.

Γνωριζόμαστε πια αρκετό καιρό. Ξέρετε ότι μπορείτε να με εμπιστεύεστε, όπως εγώ σας εμπιστεύομαι. Αυτά τα οποία σας λέω για τη δεύτερη τετραετία θα γίνουν πράξη από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Εμείς στηρίξαμε την κοινωνία και θα εξακολουθούμε να τη στηρίζουμε πάντα, όμως, προσέξτε, από το πλεόνασμα της ανάπτυξης. Εμείς θα μειώσουμε και άλλο τους φόρους, γιατί ξέρουμε ότι η μείωση των φόρων είναι αυτή η οποία τροφοδοτεί τελικά τις επενδύσεις και δημιουργεί καλές θέσεις εργασίας. Αναρωτιέμαι αν μπορούν να πουν το ίδιο και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Σε αυτή την κάλπη λοιπόν, φίλες και φίλοι, ουσιαστικά υπάρχει μια μόνο πειστική πρόταση διακυβέρνησης. Αυτό το μήνυμα έστειλε και ο ελληνικός λαός στην κάλπη της 21ης Μαΐου, όταν επιβράβευσε την εργατικότητα, επιβράβευσε τη συνέπεια, διότι εγώ αυτά τα οποία σας είπα προεκλογικά το 2019 τα τήρησα.

Επιβράβευσε την πολιτική ευπρέπεια και είπε όχι στην τοξικότητα, στο διχασμό, στο μίσος, στη μαύρη Ελλάδα. Ψήφισε για μία πιο φωτεινή, για μία πιο αισιόδοξη Ελλάδα και έχουμε κάθε δικαίωμα σήμερα να ελπίζουμε βάσιμα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας, αλλά είναι μπροστά μας μόνο με σταθερή και ισχυρή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα η χώρα, σε αυτό το δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε, με μια Τουρκία η οποία τελείωσε με τις δικές της εκλογικές εκκρεμότητες και επανεξέλεξε ισχυρό τον Πρόεδρο Erdoğan, το τελευταίο το οποίο χρειαζόμαστε είναι μια ασταθή κυβέρνηση στην πατρίδα μας.

Έχουμε χρηματοδοτικά εργαλεία στη διάθεσή μας, ξέρουμε πώς θα τα επενδύσουμε. Είμαστε πρώτοι, προσέξτε, είμαστε πρώτοι σήμερα στην Ευρώπη στην απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Η χώρα μπόρεσε και εξασφάλισε 31 δισ., πρώτη κατά κεφαλήν απορρόφηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης σε όλη την Ευρώπη, ξέρετε γιατί; Διότι ανέκτησε την αξιοπιστία της. Διότι όταν πάμε σήμερα στην Ευρώπη η φωνή της Ελλάδος μετράει. Δεν είμαστε πια το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης. Γι’ αυτό αυτά τα οποία συμβαίνουν εκτός Ελλάδος τελικά, μας αφορούν και σας αφορούν όλους και γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό αυτή η πορεία της σταθερής και ισχυρής Ελλάδας να μπορεί να συνεχιστεί.

Βλέποντας τα εκλογικά ποσοστά, ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία μας, αλλά και ειδικά εδώ στην περιοχή του Κιλκίς, παρατηρώ ότι ναι, υπάρχουν κάποια μικρότερα κόμματα εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας τα οποία πέτυχαν ποσοστά τα οποία δεν είναι ευκαταφρόνητα.

Θέλω να επαναλάβω αυτό το οποίο είπα και στο Ωραιόκαστρο. Εάν πιστεύουν κάποιοι ότι υπάρχουν κομματίδια άγνωστα σε όλους εμάς με κρυμμένες θέσεις που θεωρούν ότι εκφράζουν πιο αυθεντικά την πίστη και την Ορθοδοξία, κάνουν λάθος. Η Ορθοδοξία ενώνει, δεν διχάζει.

Κανείς δεν είναι πιο πιστός από κάποιον άλλον. Και κάνεις δεν δικαιούται να πολιτεύεται θεωρώντας ότι έχει την εύνοια της Εκκλησίας. Η Εκκλησία τα ξεκαθάρισε, ε; «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».

Η εκκλησία ενώνει, μένει μακριά από τα κόμματα. Εμείς σεβόμαστε τη συνταγματική κατοχύρωση των ρόλων εκκλησίας και πολιτείας. Σταθήκαμε κοντά στην εκκλησία σε πολύ δύσκολα ζητήματα τα οποία είχε την περασμένη τετραετία, αλλά ουδέποτε διανοηθήκαμε ποτέ να εργαλειοποιήσουμε την πίστη του ελληνικού λαού και δεν θα το κάνουμε και δεν πρέπει και εσείς να επιτρέψετε σε κανέναν να το κάνει.

Γι’ αυτό σας ζητώ να κάνουμε μαζί αυτήν την προσπάθεια να αυξήσουμε και άλλο τα ποσοστά μας. Σε αυτούς τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν πατριωτικές ευαισθησίες -και θεωρώ ότι όλοι είμαστε σε αυτήν την κατηγορία- να τους θυμίσουμε ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι έφεραν τα Rafale στη χώρα, ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι παρήγγειλαν τις καινούριες φρεγάτες, ποιοι είναι αυτοί που ενίσχυσαν τις Ένοπλές μας Δυνάμεις σε τέτοιο βαθμό, που σήμερα η Ελλάδα να διεκδικεί και να αποπνέει σεβασμό.

Ποιοι είναι αυτοί που ανέδειξαν τη χώρα μας σε αναμφισβήτητο παράγοντα γεωπολιτικής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι έκαναν την Αλεξανδρούπολη ενεργειακό κόμβο για όλη τη Μεσόγειο. Αυτά δεν έτυχαν, πέτυχαν.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας