29 Μαρτίου, 2024

Επιτέλους ένας υπουργός παραιτήθηκε και νιώθω την ανάγκη να τον συγχαρώ: Να παταχθεί η διαφθορά, μόνο έτσι θα γίνει η Ελλάδα μία πραγματική χώρα! (video)

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Αθήνα

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Ελλάδα του σήμερα. Ένας υπουργός, ο Κώστας Καραμανλής, κάνει το αδιανόητο. Παραιτείται! Γι’ αυτό του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Μιλάω πολύ σοβαρά. Είχε το σθένος, την τόλμη, και το θάρρος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να πάει σπίτι του. Κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση μου. Θα το έλεγα για οποιονδήποτε υπουργό, ανεξαρτήτως κόμματος, που θα είχε κάνει το ίδιο. Παραιτείται σε μία χώρα, την Ελλάδα, όπου οι πολιτικοί έχουν πάντα δίκιο, όπου οι πολιτικοί δεν κάνουν το παραμικρό λάθος.

Η τραγωδία της Λάρισας συγκλόνισε τους όπου γης Έλληνες. Η ιστοσελίδα μας έλαβε δεκάδες ηλεκτρονικά μηνύματα απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας και τους Έλληνες της Αμερικής. Μηνύματα αγάπης και συμπάθειας και πόνου για τους συγγενείς των θυμάτων. Ποιος Έλληνας που αγαπά την Πατρίδα δεν θρήνησε για την ανείπωτη τραγωδία.

Θα σταθώ σήμερα στην στάση ενός ανθρώπου που είχε το σθένος να αναλάβει ευθύνες που δεν ίσως και να μην του αναλογούν, και να παραιτηθεί. Διότι μην μου πείτε ότι έφταιγε ο Κώστας Καραμανλής για το τραγικό λάθος ενός ατόμου, που έδειξε απίστευτη ανευθυνότητα στέλνοντας στο θάνατο τόσους συνανθρώπους μας, στην πλειοψηφία τους νέων παιδιών.

  • Δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές όπως η παραίτηση του Κώστα Καραμανλή. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έπραξε το αδιανόητο για Έλληνα πολιτικό. Παραιτήθηκε.
  • Και έδειξε το δρόμο σε αυτούς που επιμένουν και σήμερα να ισχυρίζονται ότι “καλώς τα έκαναν όλα” σε άλλες τραγωδίες, αλλά και στους επόμενους. Ο Καραμανλής ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη και του αξίζουν συγχαρητήρια.


Δεν γνωρίζω τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Μία φορά όλη κι’ όλη τον συνάντησα στην πολύχρονη δημοσιογραφική μου καριέρα. Και μου έκανε εντύπωση η σεμνότητα του, αν και γόνος μίας εκ των παλαιοτέρων πολιτικών οικογενειών του τόπου.

Θα μπορούσε να πράξει ότι και οι προηγούμενοι. Να κρυφτεί πίσω από το γεγονός ότι ένας υπουργός δεν μπορεί να ευθύνεται για τα λάθη ενός ανεύθυνου υπαλλήλου κάπου στα περίχωρα της Λάρισας. Αλλά, δεν ακολούθησε την πεπατημένη άλλων πολιτικών, οι οποίοι αρνήθηκαν να παραιτηθούν. Και αναφέρομαι και στα …”πολιτικά αστέρια” του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Διότι και αυτοί τα έκαναν όλα …τέλεια!

Η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να αποχωρήσει αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη είναι μία θετική εξέλιξη. Ερωτώ, όμως:

Κάτι επιτέλους αλλάζει στην Ελλάδα της ανευθυνότητας; Ή είναι μία μεμονωμένη πράξη; Απαντώ: Ας μην γίνουν άλλες τραγωδίες και ας μην απαντηθούν τα ερωτήματα.

Κάθε μέρα το φωνάζω: Η χώρα πλήττεται από μία άνευ προηγουμένου διαφθορά, η οποία οδηγεί την Ελλάδα σε πολλά δεινά, οδήγησε και στο πολύνεκρο δυστύχημα. Διορίζονται ανίκανοι και ανεύθυνοι σε καίριες θέσεις απλά επειδή είναι του «κόμματος», είναι …δικοί μας. Δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο. Το έκαναν οι προηγούμενοι, θα το κάνουν και οι επόμενοι. Βαρεθήκαμε πια, και σας βαρεθήκαμε.

Στο πλαίσιο της πελατειακής σχέσης πολιτικών και ψηφοφόρων, επιβραβεύονται οι ανίκανοι, οι εντελώς άχρηστοι. Δεν σημαίνει τίποτα για τον πολιτικό-πάτρωνα ότι ο ψηφοφόρος του δεν έχει γνώση του αντικειμένου. Φτάνει να ανήκει και να ψηφίζει το κόμμα.

Έτσι δεν θα πάει πουθενά η χώρα, η Πατρίδα Ελλάδα. Και θα συνεχίσουμε να θρηνούμε θύματα, όπως τα παιδιά στη Λάρισα. Και δεν πρέπει να θρηνήσουμε ξανά για τους αθώους που χάνουν τις ζωές τους. Και ΔΕΝ πρέπει ξανά να γίνουν δυστυχήματα επειδή πολιτικοί και κρατικοί υπάλληλοι δεν έκαναν το καθήκον τους.

Στο χθεσινό κείμενο σημείωσα τα εξής, τα οποία και επαναλαμβάνω:

Η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλές τραγωδίες. Και όταν συμβαίνουν αυτά τα θλιβερά γεγονότα, οι πολίτες που δεν άγονται ούτε φέρονται από κομματικούς μηχανισμούς, αναμένουν ότι οι πολιτικοί ηγέτες θα ενώσουν τη χώρα, δεν θα τη χωρίσουν περισσότερο.

Ειλικρινά δεν ομιλώ για συγκεκριμένα άτομα, διότι το πρόβλημα αφορά όλους. Αλλά ΔΕΝ γίνεται πια, σε κάθε τραγωδία, να ξεσπά αυτός ο κομματικός πόλεμος στον οποίο κυριαρχεί το άκρατο μίσος. Τι νοιάζει τις μανάδες και τους πατεράδες των παιδιών ένας κομματικός καυγάς πάνω από τις σορούς των παιδιών τους. Ελπίζω ότι αυτή τη φορά ΔΕΝ θα βγουν τα μαχαίρια.

Καθήστε κάτω οι πολιτικοί να βρείτε λύσεις. Διαφορετικά οι ψεκασμένοι που εκμεταλλεύονται τέτοιες καταστάσεις θα ξαναπάρουν 10 και 12%, μην πάρουν και παραπάνω.

ΥΓ. Σε αντίθεση με τον κ. Καραμανλή, οι δύο επικεφαλής της ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ Σπύρος Πατέρας και Χρήστος Βίνης που είχαν και την άμεση ευθύνη, κρύφτηκαν από την ώρα του δυστηχήματος. Δεν εμφανίζονταν πουθενά, μετέβησαν μεν στη Λάρισα, αλλά δεν απαντούσαν σε κανένα τηλεφώνημα. Οι δύο αρμόδιες εταιρίες για το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας δεν έβγαλαν καν μια ανακοίνωση, ενώ ο ΟΣΕ είχε να βγάλει ανακοίνωση από τις 4 Φεβρουαρίου και την κακοκαιρία Μπάρμπαρα, σχεδόν έναν μήνα πριν. Είναι πρωτοφανές, δε, ότι και οι δύο άφησαν πρώτα τον υπουργό τους να παραιτηθεί και στη συνέχεια η αποχώρησή τους ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό, ούτε καν από τους ίδιους

Και κάτι άλλο: Ναι, ο ισλαμο-εθνικιστής Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας εκ των πλέον διεφθαρμένων ηγετών στον κόσμο. Αλλά έκανε και κάποια έργα (αεροδρόμια, λιμάνια, πολεμική βιομηχανία κ.ά.) για να ξεκαρφώνεται…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας