16 Απριλίου, 2024

Τα έργα γίνονται για τους δημότες και όχι για την προβολή της δημοτικής αρχής

Σε λίγες ημέρες δημοπρατείται (επιτέλους) το 4ο νηπιαγωγείο Πολυκάστρου. Ένα έργο ΣΔΙΤ, το οποίο σύμφωνα με την πανελλήνια ένωση συνδέσμων εργοληπτών δημοσίων έργων (ΠΕΣΕΔΕ), έπρεπε να δημοπρατηθεί το 2021 και να ξεκινήσει η κατασκευή του το 2022.  Αντ’ αυτού, η διοίκηση του δήμου υπέγραψε μόλις πριν από ένα μήνα την προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή του σχολείου, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί σε δημόσια χρήση το 2024.

Πραγματικά, είναι απορίας άξιον γιατί μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης η δημοτική αρχή δηλώνει «ικανοποιημένη και χαρούμενη» για ένα έργο, το οποίο, ούτως ή άλλως, θα αποδοθεί με καθυστέρηση στην τοπική κοινωνία.

Η κατασκευή ενός σχολικού κτιρίου είναι σημαντική υποδομή για τον δήμο και δεν προσφέρεται για τη δημιουργία εντυπώσεων που εξυπηρετούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Εκτός και αν πρόκειται για την μοναδική σχολική δομή που ΘΑ κατασκευάσει η διοίκηση του δήμου από το 2019 μέχρι σήμερα.

Σε αυτή την περίπτωση, κατανοούμε την σημασία που έχει το έργο για την διοίκηση του δήμου και όχι για τους δημότες. Μόνο που τα έργα γίνονται για τους δημότες και όχι για την προβολή της δημοτικής αρχής.

Δημοτικός Συνδυασμός «Αναγέννηση της Παιονίας»
Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας