29 Μαρτίου, 2024

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι τάσεις οι οποίες  επικρατούν είναι μείωση του χώρου και του  χρόνου και αύξηση της πίεσης του αντιπάλου, πράγμα το οποίο απαιτεί πολύ καλή τεχνική. 

Ο παίκτης που θέλει να παίξει γρήγορα δεν αρκεί  να έχει καλή ταχύτητα αντίδρασης και δρομική ταχύτητα. 

Πρέπει να έχει καλή τεχνική, να μπορεί να χειρίζεται την  μπάλα κάτω από την πίεση του χώρου-χρόνου και του  αντιπάλου αγωνιστικές συνθήκες οι οποίες συνεχώς  μεταβάλλονται. 

Για αυτούς τους βασικούς λόγους η προπόνηση τεχνικής  θα πρέπει να γίνεται σε υψηλό ρυθμό και κάτω  από την πίεση του αντιπάλου, όπως ακριβώς συμβαίνει στο παιχνίδι. 

Η προπόνηση τεχνικής θα πρέπει να είναι προσανατολισμένη στην στις τεχνικές εκείνες δεξιότητες οι οποίες συμβαίνουν  μέσα στο παιχνίδι, δηλαδή σε συνθήκες αγώνα, αγωνιστική τεχνική, έτσι ώστε να γνωρίζουν οι παίκτες που και πως θα χρησιμοποιήσουν  

την τεχνική ανάλογα με την θέση που αγωνίζονται,  αλλά  και της αγωνιστικής κατάστασης που μεταβάλλεται συνεχώς. 

Θα πρέπει να διαχωρίσουμε τον όρο τεχνική και επιδεξιότητα γιατί  στο ποδόσφαιρο αυτό που αναζητούμε είναι επιδέξιους παίκτες  και όχι μόνο τεχνίτες. 

Τεχνική είναι η ικανότητα του παίκτη να χειρίζεται την μπάλα  χωρίς την πίεση αντιπάλου, ενώ επιδεξιότητα είναι ο χειρισμός  της μπάλας υπό την πίεση αντιπάλου. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας