ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Πριν την ομιλία του στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, ο Στ. Κοντονής συνάντησε τον Π. Τονικίδη στο γραφείο του και είχε μαζί του μια ιδιαίτερη συνομιλία.

Και, φυσικά, ο Πρόεδρος δεν έχασε την ευκαιρία να ενημερώσει τον υπουργό για τα μεγάλα θέματα του Κιλκίς και ιδιαίτερα της επιχειρηματικότητας. Θέματα, για τα οποία ο κ. Κοντονής υποσχέθηκε ότι θα βάλει το χεράκι του όπου μπορεί, προκειμένου να προωθηθούν.

Ο Πρόεδρος, όπως ενημερωθήκαμε, του τα είπε έξω από τα δόντια.

Ο Γ. Γεωργαντάς αναφέρεται σε ανακοίνωσή του στο θέμα των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου Κιλκίς.

Είναι τελείως ψευδές, λέει, ότι ο Δ. Σισμανίδης ζήτησε τη διακοπή των εργασιών και την ανάληψη του έργου από τον ίδιο. Αντίθετα, απαίτησε την άμεση έναρξη των εργασιών για την απορρόφηση των 300 χιλ. ευρώ που υπήρχαν, και στη συνέχεια αν αδυνατεί το Υπουργείο για τα υπόλοιπα χρήματα, μόνο τότε να το αναλάβει ο Δήμος.

Αυτά απ’ το βουλευτή.

***

Η απένταξη του έργου των κερκίδων έγινε μετά από αίτημα του δημάρχου Δ. Σισμανίδη και άλλων παραγόντων του νομού, σε σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε. Αυτό υποστήριξε απ` τη πλευρά του, ο Στ. Κοντονής, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στα τοπικά ΜΜΕ.

"Ο δήμαρχος μου ζήτησε ν` απενταχθεί το έργο λόγω καθυστερήσεων του εργολάβου, προκειμένου να συνεχιστεί με δαπάνες του ίδιου του δήμου και να επιταχυνθεί έτσι η υλοποίησή του", είπε.

Αυτά απ’ τον υπουργό.

***

Όσο για τον Δ. Σισμανίδη, λέει σε ανακοίνωσή του ότι ουδέποτε ζήτησε τη διακοπή χρηματοδότησης του έργου, αλλά αντίθετα στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού συμφωνήθηκε η συνέχισή της, κάτι που δεν τηρήθηκε.

Ταυτίζεται, δηλαδή, η αλήθεια του δημάρχου μ` αυτήν του βουλευτή. Οπότε, με το σκορ 2-1 κατά της κυβέρνησης, δεν μένει παρά να βγει κι ο Θ. Παραστατίδης με την δική του αλήθεια, μπας και ισοφαρίσει!

Το Βαφειοχώρι είναι το χωριό των πελαργών. Με τις πολλές φωλιές και την ιδιαίτερη φροντίδα στα δημοφιλή αποδημητικά.

Πριν λίγες μέρες, οι γνωστές φωλιές στις κολώνες της ΔΕΗ, υποδέχθηκαν και πάλι τους ετήσιους, μόνιμους κατοίκους τους.

Οι πελαργοί ήλθαν και πάλι, μαζί με την θεαματική “εισβολή” της φετινής Ανοιξης.

Ασπρόμαυρη νότα, αλλά φωτεινή!

Είναι ένα χωριό ελαχίστων κατοίκων. Σε κάθε του δημόσια εκδήλωση όμως ο Αγιος Μάρκος κάνει πάταγο! Ενας που δεν ξέρει από Κιλκίς, θα πιστέψει ότι πρόκειται τουλάχιστον για κωμόπολη!

Ο χορός των Αγιομαρκιτών, είτε στο όμορφο χωριό το Δεκαπενταύγουστο, είτε στο Κιλκίς, αποτελεί γεγονός για κάθε εποχή.

Ψυχή του Συλλόγου ο αειθαλής Γιάννης Διαμαντίδης, με τις ακούραστες βοηθούς του. Και οι φίλοι δεν λείπουν ποτέ. Δεν θα μπορούσε να λείπει ο Π. Τονικίδης με τους πολλούς αδελφικούς φίλους από τον Αγιο Μάρκο. Εδωσε το παρόν, μαζί με τους δημοτικούς του συμβούλους Κ. Ζώτο και θεμ. Ανθρακίδη.

Το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων που επρόκειτο να δημιουργηθεί έξω από το Χωρύγι, τελικά δεν θα γίνει. Επικράτησαν τελικά ψυχραιμότερες (και ανθρωπινότερες) σκέψεις.

Στην θετική εξέλιξη, κάποιοι (αρκετοί), αντιπαραβάλλουν καχυποψία: Του τύπου “που θα πάνε τώρα οι 1000 τουλάχιστον πρόσφυγες που επρόκειτο να φιλοξενηθούν στο Κέντρο του Χωρυγίου. Μήπως δηλαδή, έλθουν σε Κιλκίς, Πολύκαστρο κα ι αλλού;

Προ ημερών, ο Σύλλογος OMNES μας διαβεβαίωνε ότι για την πόλη του Κιλκίς το “πλαφόν” μέχρι τον Ιουνίου είναι περί τους 370 πρόσφυγες, σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Κοντός ψαλμός...

Δια της εις άτοπον...

Πριν μερικά χρόνια, η συγκρότηση του ψηφοδελτίου της Ν. Δημοκρατίας, ήταν πραγματικός Γολγοθάς. Η επιστράτευση ηρωικών στελεχών και φίλων, ήταν στην πρώτη γραμμή των επιλογών της κομματικής ηγεσίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η συγκρότηση του πενταμελούς ψηφοδελτίου ξεκινούσε από ένα όνομα: Θεόδωρος Πασσαλίδης. Ο βετεράνος της παράταξης δήλωνε παρών σε κάθε προσκλητήριο. 

Μ’ αυτό το δεδομένο λοιπόν, σήμερα που το ψηφοδέλτιο του κόμματος είναι εξαιρετικά ελκυστικό, η παρουσία του Θόδωρου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Η όποια απόπειρα και επιθυμία για “νέο αίμα”, προσκρούει και “ακυρώνεται” από την αγωνιστική ιστορία του π. βουλευτή. Τώρα μάλιστα που η συγκυρία επιτρέπει σκέψεις για δεύτερη γαλάζια έδρα, ο αποκλεισμός του Θ. Πασσαλίδη θα είναι εξαιρετικά δύσκολος.

Η μια θέση λοιπόν κλεισμένη. Ο Σούλης Καζαντζίδης είναι ο έτερος σίγουρος για το ψηφοδέλτιο. Ηταν υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές, οπότε τίποτε δεν μπορεί να τον αποκλείσει. Εξ άλλου, ο Σούλης “τιμά” δεόντως τον τίτλο του πολιτευτή με τη συνεχή δράση και την έντονη επικοινωνιακή του τακτική.

Εντονη κινητικότητα καταγράφει ο Κ. Γιαννόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την περιφέρεια του “νομοταγούς” κομματικά Γ. Ιωαννίδη στις εκλογές του 2014, με αξιοσημείωτη απόδοση στο νομό.

Εντονη κι ακόμη μεγαλύτερη κινητικότητα καταγράφει εδώ και καιρό η νεαρή Νατάσα Σωτηριάδου, υποψηφια στο συνδυασμό του Γ. Ιωαννίδη στο νομό, με την αξιοσημείωτη πρωτιά με 4.100 σταυρούς.

Για τους δύο αμέσως προαναφερθέντες υπάρχει ένας αστερίσκος. Εσωκομματικός. Και οι δύο (Γιαννόπουλος, Σωτηριάδου) είχαν δείξει απροθυμία για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο στις απανωτές 2 εκλογές του 2014. Αστερίσκος βέβαια, που μάλλον για εσωκομματική κατανάλωση σημειώνεται, αφού τόσο η κ. Σωτηριάδου, όσο και η κ. Γιαννόπουλος, ήδη έχουν επιλεγεί σε θέσεις κομματικές. Στον Τομέα Ισότητας αναπληρώτρια η κ. Σωτηριάδου και στην Αγροδιατροφική Εταιρεία της Κ. Μακεδονίας Γραμματέας ο κ. Γιαννόπουλος. Και με την πανστρατιά που θα επιλέξει ο Κυρ. Μητσοτάκης, δύσκολα θα τεθούν εμπόδια στη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο.

Επανωτές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις και μάλιστα μέσα σε λίγες μέρες, πραγματοποιεί η δικηγόρος κ. Καλλισθένη Πάκα. Είχε τον συντονισμό στην κεντρική εκδήλωση με την Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ήταν κεντρική εισηγήτρια για το νομικό πλαίσο στην ημερίδα για την παιδική κακοποίηση στο Συνεδριακό, με προσκεκλημένη την βουλευτή Θεσσαλονίκης Ελ. Ράπτη.

Το ψηφοδέλτιο θα μπορούσε μέχρι στιγμής να έχει κλείσει! Πράγμα αδύνατον, αφού υπάρχει ο κ. Γ. Γεωργαντάς! Αρα, ήδη από τους προηγούμενους πέντε, θα χρειασθεί μια... ανθρωποθυσία. Χώρια που υπάρχουν ήδη οι φήμες, που συνεχώς εντείνονται, και που θέλουν τον δήμαρχο Παιονίας να ενδιαφέρεται για την κεντρική πολιτική σκηνή. Και αν ο Χρ. Γκουντενούδης το αποφασίσει τελικά, τότε θα χρειασθεί και δεύτερη ανθρωποθυσία.

Εννοείται βέβαια πως υπάρχουν ήδη στην κυκλοφορία και άλλα ονόματα νέων και φερέλπιδων υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο. Και όσο περνά ο καιρός, ο αριθμός θα αυξάνεται.

Ευχάριστη συνάντηση

Την έκθεση φωτογραφίας του Κ. Τερζενίδη με τον τίτλο “Το μετέωρο βήμα του πελαργού”, επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδ. Βεργίδης και ο περιφερειακός σύμβουλος Π. Θωμαΐδης, χθες Τετάρτη. Δεν είχαν προλάβει την πρεμιέρα, αφού ταυτόχρονα είχαμε τις εκδηλώσεις του Ερυθρού  Σταυρού και της Επιτροπής Ισότητας του δήμου Κιλκίς για την παιδική κακοποίηση.

Κατεβαίνοντας τα σκαλιά της φιλόξενης ΤΕΧΝΗΣ, είχαν μια πολύ ευχάριστη συνάντηση. Εκτός του Κ. Τερζενίδη και της αεικίνητης προέδρου Κικής Παπαδοπούλου, ήταν εκεί και τα παιδιά του “Βηματί...ΖΩ” με τους υπεύθυνους συνοδούς. Η χαρά ήταν μεγάλη για όλους και κυρίως για τα παιδιά. Η ξενάγηση ήταν ευχάριστη, σε κλίμα εγκαρδιότητας και αγάπης.

Οι πελαργοί χαρίζουν πάντα όμορφες στιγμές!

Δεσμεύσεις

Στις   15-03-17  ημέρα Τετάρτη ο βουλευτής Θ. Παραστατίδης επισκέφτηκε τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για μια σειρά θεμάτων  αθλητικού περιεχομένου όπως: Κερκίδες αθλητικού δημοτικού σταδίου Κιλκίς – Ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγ. Πέτρου και Γήπεδο Τένις Αξιούπολης.

Για μεν τις κερκίδες υπήρξε δέσμευση του Υφυπουργού ότι θα περάσει ως πρώτο θέμα στο πρώτο τεχνικό συμβούλιο που θα γίνει άμεσα, προκειμένου  να δοθεί η δυνατότητα στο Δήμο Κιλκίς για την ολοκλήρωση τους  και έτσι να  δοθεί λύση  στο πρόβλημα που εκκρεμεί εδώ και χρόνια. Μάλιστα για το θέμα αυτό επικοινώνησε ο Υφυπουργός με τον Δήμαρχο, δίνοντας του την διαβεβαίωση για την οριστική επίλυση του θέματος.

Για την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου του Αγ. Πέτρου, εντάσσεται άμεσα στο τεχνικό πρόγραμμα, προκειμένου να ολοκληρωθεί και αυτό. Όπως επίσης υπάρχει πρόθεση  να ενταχθεί στο ίδιο πρόγραμμα και η κατασκευή Γηπέδου Τένις στην Αξιούπολη.

Κάτι κινείται έντονα στο θέμα της αποζημίωσης των θιγέντων ιδιοκτητών στην περιοχή κυρίως της Ειδομένης, αλλά και της Ν. Καβάλας και των Ευζώνων, από την εγκατάσταση των πρώτων, τεράστιων και ανεξέλεγκτων ροών των προσφύγων-μεταναστών. Ακολουθείται το παράδειγμα της Μόριας Λέσβου, με συγκρότηση Επιτροπής, Πρακτικό, και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας. Οι εποχές άλλαξαν και οι διεκδικήσεις θέλουν σχέδιο και τακτική.

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Κ. Σιωνίδη, που επεσήμανε την ταχύτατη αποζημίωση των θιγέντων της Μόριας και την απραξία στο θέμα των θιγέντων της Παιονίας, έπιασε τόπο και βοήθησε στην καλή εξέλιξη.

***

Μόνο που τίθεται κι ένα άλλο ερώτημα: Τί θα γίνει με τους θιγέντες ιδιοκτήτες στο Χέρσο; Γιατί κι εκεί κάποιοι υπέστησαν ζημιές, έστω και σε μικρότερη κλίμακα.

Μήπως να το δει κι ο δήμος Κιλκίς το θέμα;

Καπνική Μιχαηλίδης

Με πτώχευση και οριστικό κλείσιμο κινδυνεύει η «Καπνική Μιχαηλίδης», λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης και εξαγωγών.

Η εταιρία έχει αφήσει απλήρωτους για πέντε μήνες τους 530 μόνιμους και εποχιακούς εργαζομένους της, οι οποίοι πλέον προτίθενται να προβούν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Για το θέμα, έστειλε ο Χρ. Γκουντενούδης επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς, ζητώντας να αποφευχθεί το κλείσιμο της εταιρίας, και σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό να διαμορφωθούν προγράμματα για την απορρόφηση των εργαζομένων της.

Μήπως, το να ζητάμε το δεύτερο προεξοφλούμε το πρώτο;

***

Ο όμιλος «Καπνική Μιχαηλίδη» έχει παρουσία σε 8 χώρες, ενώ πάνω από το 50% των πωλήσεών του διοχετεύεται στις τέσσερις μεγαλύτερες βιομηχανίες τσιγάρων παγκοσμίως, Philip Morris, British American Tobacco, Japan Tobacco και Imperial-Reemtsma.

Πρόκειται για τη τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας καπνών στον κόσμο και την πρώτη μεταξύ των παραγωγών ανατολικών καπνών.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1886 στη Δράμα και διευθύνεται από τον Αλέξανδρο Μιχαηλίδη, είχε ιδρύσει το 2011 εργοστάσιο επεξεργασίας καπνού και στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν παρουσία του τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου.

Ε, λοιπόν, μια τέτοια εταιρεία κινδυνεύει με λουκέτο!

Σελίδα 1 από 13
We use cookies to improve our website. Cookies used for the essential operation of this site have already been set. For more information visit our Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree