28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση του Παύλου Τονικίδη με Αθλητικούς Συλλόγους

Η αναβάθμιση και υποστήριξη του αθλητισμού αποτελούν δικαίωμα των πολιτών του Δήμου Κιλκίς και προτεραιότητα για τη δημοτική παράταξη «Δήμος ΑΞΙΩΝ»

Την ενίσχυση και αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, την ανάπτυξη συνεργασιών με όλους τους αθλητικούς φορείς, καθώς και τη δημιουργία κινήτρων στα παιδιά, αλλά και σε όλες τις ηλικίες για πιο ενεργή ενασχόληση με τον αθλητισμό, προανήγγειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης, κατά τη συνάντηση που είχε την περασμένη Τρίτη 19 Μαρτίου με εκπροσώπους Αθλητικών Σωματείων του Δήμου Κιλκίς.

Στόχος της παράταξής του όπως τόνισε στους παριστάμενους, είναι να καταστήσει την πλούσια αθλητική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα στα όρια του Δήμου περισσότερο ελκυστική και φιλική, προσδίδοντάς της ποιότητα, επάρκεια, ασφάλεια, αλλά και εξωστρέφεια. Και προς αυτήν την κατεύθυνση τόνισε ότι απαιτείται στενότερη συνεργασία μεταξύ Δήμου και αθλητικών φορέων, αλλαγή νοοτροπίας, ομαδικό πνεύμα και προσανατολισμός σε καινοτόμες και συνδυαστικές δράσεις, με ανταποδοτικό χαρακτήρα για την τοπική κοινωνία

Ο επικεφαλής του Δήμου ΑΞΙΩΝ εξήρε την μεθοδική και επίπονη δουλειά που υλοποιείται από τα αθλητικά σωματεία του Δήμου Κιλκίς, τονίζοντας ωστόσο ότι ο αθλητισμός δεν πρέπει να θεωρείται υπόθεση μόνο των ανθρώπων που τον υπηρετούν. Εξάλλου, είτε πρόκειται για ομάδες ποδοσφαίρου, χάντμπολ, μπάσκετ, είτε για αθλητές στίβου, τένις, σκακιού όλοι ανεξαιρέτως εκπροσωπούν πρώτα και κύρια τον τόπο τους, το Κιλκίς. Συνεπώς, καθήκον και υποχρέωση της εκάστοτε δημοτικής αρχής είναι να στηρίζει ηθικά, υλικά και οικονομικά το έργο των αθλητικών φορέων και να φροντίζει για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Κατά τη συνάντηση αναπτύχθηκε ουσιαστική συζήτηση για ζητήματα που απασχολούν τους αθλητικούς συλλόγους, με παράλληλες αναφορές του κ. Τονικίδη στον προγραμματισμό του, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

-Την αναβάθμιση των υφιστάμενων γυμναστηρίων και γηπέδων της πόλης, αλλά και των χωριών μέσα από υλικοτεχνικές παρεμβάσεις και προμήθεια νέου εξοπλισμού, όπου αυτός κρίνεται αναγκαίος, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερες συνθήκες εκγύμνασης.

-Τη συνέχιση των αθλητικών έργων πνοής για τον τόπο μας, όπως είναι το κολυμβητήριο και το  κλειστό προπονητήριο κάτω από τις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Κιλκίς, η ολοκλήρωση του οποίου θα επιτρέψει τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του πανελλήνιων αλλά και ευρωπαϊκών αθλητικών διοργανώσεων.

-Την υλοποίηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού για διάφορες κατηγορίες πληθυσμού (παιδιά, νέοι, γυναίκες, τρίτη ηλικία, ΑμΕΑ, άτομα με χρόνιες παθήσεις).

-Τη δημιουργία και ενθάρρυνση εναλλακτικών αθλητικών δραστηριοτήτων που θα αξιοποιούν και θα αναδεικνύουν τα φυσικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας (π.χ. ορεινές αθλητικές δραστηριότητες -πεζοπορία, ποδηλασία βουνού-, κωπηλασία στη Λίμνη Δοϊράνης).

-Την οργάνωση Γραφείου με αρμοδιότητες την κάλυψη αναγκών (είτε συντήρησης, είτε έκτακτες ανάγκες), τη συνεχή επικοινωνία με τους συλλόγους, τη στήριξή τους σχετικά με τις επιχορηγήσεις, τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που τους αφορούν και την προβολή των δραστηριοτήτων τους, καθώς επίσης και τον έγκαιρο προγραμματισμό των ωρών χρήσης των Κλειστών Γυμναστήριων της πόλης κατά τους χειμερινούς μήνες.

– Τη διοργάνωση «Γιορτής Αθλητισμού» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, στα τέλη κάθε Σεπτέμβρη. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκδήλωση βράβευσης ομάδων και αθλητών -τριών που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους, αθλητικές επιδείξεις, αλλά και ψυχαγωγικά αθλητικά παιχνίδια για παιδιά από συμμετέχοντες Αθλητικούς Συλλόγους, στο πλαίσιο της δράσης «Γνώρισε το άθλημά σου».

Ο αθλητισμός με τα αναρίθμητα οφέλη του στη σωματική και πνευματική υγεία, είναι βασικός παράγοντας ποιότητας ζωής και κοινωνικής προόδου και αποτελεί δικαίωμα όλων των δημοτών, γι’ αυτό και συνιστά  προτεραιότητα για τη δημοτική παράταξη «Δήμος ΑΞΙΩΝ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας